Selecteer een pagina

Moerenburcht

Een bijzonder bouwproject op een bijzondere locatie: dat is ‘Moerenburcht’. Het wordt een hofje met tien huizen. De woningen hebben geen stookkosten en elk huis is geschikt om gelijkvloers in te wonen.’

Met het ene been in de natuur, het andere in de stad. De locatie van Moerenburcht is bijzonder: het woongebouw komt aan een ventweg van de Bosscheweg, op de plek waar het treinspoor zich vanuit Tilburg splitst richting Eindhoven en Den Bosch. U loopt zo in de natuur, maar het centrum is ook dichtbij. Door de ligging tussen de hoogsporen en de vele volgroeide bomen heeft de locatie wel wat weg van een groene, besloten vallei.

 

Samen wonen aan een hofje

Moerenburcht is een hofje voor tien huishoudens, die samen eigenaar worden van het hele perceel. Iedereen woont er uiteraard zelfstandig, maar een aantal voorzieningen worden gedeeld. De huizen zijn zo gebouwd dat ze samen een binnenplaats omsluiten. Hier liggen de entrees van de woningen. De binnenplaats is autovrij, want de auto en de (fietsen)bergingen staan op enige afstand. Er komt een grote schuur waar elk huis een eigen fietsenberging heeft. 

Een tuin van alle bewoners. Aan de buitenzijde van de woonhuizen ligt voor elk huis een ruim privé terras in een collectieve tuin. Elk terras is ongeveer 18 vierkante meter groot. 

Uniek: huizen zonder stookkosten.

De huizen in Moerenburcht wekken hun eigen warmte op, dankzij uitstekende isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen.  Dit maakt de huizen in Moerenburcht uniek.

Moerenburcht                                                                                              Een bijzonder bouwproject op een bijzondere locatie