Selecteer een pagina

3 woningen Helvoirt

In de voetsporen van Vincent van Gogh

De woningen zijn gebouwd in nieuwbouwwijk Den Hoek in Helvoirt. Alle straatnamen in de wijk zijn ge├»nspireerd op schilderijnamen van Vincent van Gogh. De vader van Vincent was dominee in het dorp en woonde er met zijn gezin. Dit was een mooie aanleiding om een steen te kiezen die sterk doet denken aan de kleur van van Gogh’s schilderijen van korenvelden.

Gelijkvloers wonen

Alle woningen in het project Korenveld zijn semi-bungalows: de slaapkamer en de badkamer liggen beneden, maar er is nog wel een extra ruimte voor logees of hobby’s op de verdieping. Ondanks dat bewoners bewust hebben gekozen voor het gemak van gelijkvloers wonen, is de extra ruimte op de verdieping natuurlijk zeer welkom.

Energieneutraal gebouwd

Bij het bouwen van woningen is in deze tijd energieneutraal bouwen een logisch uitgangspunt. Deze woningen beschikken daarom allemaal over een warmtepomp, die haar warmte met een bodemlus onttrekt aan de aarde. Zonnepanelen zorgen er daarnaast voor dat de volledig elektrische woningen aan verwarming geen kosten kwijt zijn.